7 Λόγοι για τους οποίους κάθε εστιατόριο πρέπει να ανανεώνει ανά διαστήματα το Μενού:
- Διατήρηση του ενδιαφέροντος : Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν σε ένα εστιατόριο εάν μπορούν να δοκιμάσουν νέα και ενδιαφέροντα πιάτα. Η ενημέρωση του μενού σε τακτική βάση βοηθά να διατηρούνται τα πράγματα φρέσκα και συναρπαστικά.
- Προσέλκυση Νέων πελατών: Ένα νέο ή ενημερωμένο μενού μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε νέους πελάτες, ειδικά εάν περιλαμβάνει πιάτα που είναι μοναδικά και πρωτότυπα.
- Βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη: Ένα καλά σχεδιασμένο, ευανάγνωστο μενού που επικοινωνεί με σαφήνεια τις προσφορές ενός εστιατορίου μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη και να ενθαρρύνει τους πελάτες να δοκιμάσουν νέα πιάτα.
- Έμφαση σε αλλαγές και σε προσφορές: Το μενού ενός εστιατορίου μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα συστατικά της εποχής, τα πιάτα που είναι δημοφιλή στους πελάτες ή αυτά που εμπνέεται να δημιουργήσει ο σεφ. Η ενημέρωση του μενού επιτρέπει σε ένα εστιατόριο να διατηρεί τις προσφορές του επίκαιρες.
- Ανταγωνιστικότητα: Σε μια ανταγωνιστική αγορά, τα εστιατόρια πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς και να ενημερώνουν τα μενού τους προκειμένου να παραμείνουν σχετικά και να προσελκύουν πελάτες.
- Αύξηση πωλήσεων: Προσθέτοντας νέα, δημοφιλή πιάτα στο μενού, ένα εστιατόριο μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τις πωλήσεις και τα έσοδα.
- Αύξηση κερδών: Με την εισαγωγή νέων πιάτων και την αφαίρεση εκείνων που δεν αποδίδουν ικανοποιητικά, ένα εστιατόριο μπορεί να αυξήσει τα κέρδη του.



