Βασικά στοιχεία για την δημιουργία ενός Μενού

Βασικά στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξη του ιδανικού μενού εστιατορίου:

  • Το κοινό-στόχος: Σκεφτείτε ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και ποιοι τύποι πιάτων μπορεί να τους ενδιαφέρουν.
  • Το «Theme» και το “Concept” του εστιατορίου: Λάβετε υπόψη την «Θεματολογία» και το Concept του εστιατορίου και πώς το μενού μπορεί να το υποστηρίξει και να το βελτιώσει.
  • Η εποχή: Προσφέρετε πιάτα που είναι της εποχής, καθώς είναι πιθανό να είναι πιο φρέσκα και πιο γευστικά.
  • Το εύρος τιμών: Προσδιορίστε το εύρος τιμών για τα πιάτα σας και προσφέρετε μια σειρά επιλογών απευθυνόμενοι στο κοινό-στόχο.
  • Ο ανταγωνισμός: Ερευνήστε τα μενού των τοπικών ανταγωνιστών για να βεβαιωθείτε ότι το μενού σας ξεχωρίζει και προσφέρει κάτι μοναδικό.
  • Διατροφικές τάσεις: Μείνετε ενημερωμένοι για τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά τροφίμων και σκεφτείτε να ενσωματώσετε δημοφιλή είδη στο μενού σας.
  • Ισορροπία και ποικιλία: Προσφέρετε μια ισορροπία διαφορετικών ειδών πιάτων (Ορεκτικά, συνοδευτικά, επιδόρπια, κλπ.) διαθέτοντας ικανοποιητική ποικιλία αρωμάτων & γεύσεων, απευθυνόμενοι σε ευρεία γκάμα γευστικών απαιτήσεων.
  • Μεγέθη μερίδων: Λάβετε υπόψη τα μεγέθη μερίδων και πώς θα επηρεάσουν την τιμή των πιάτων σας.
  • Παρουσίαση: Ο τρόπος που παρουσιάζεται ένα πιάτο μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ελκυστικότητά του, επομένως φροντίστε την επιμέλεια της παρουσίασης κάθε πιάτου.
  • Αλλεργίες και διατροφικοί περιορισμοί: Μπορείτε να συμπεριλάβετε επιλογές για πελάτες με αλλεργίες και διατροφικούς περιορισμούς, όπως επιλογές για χορτοφάγους, για vegan, χωρίς γλουτένη κλπ.
Tags :

Κοινοποίηση :

Πρόσφατα Άρθρα